Hop til undermenu

FÅ DINE RETTIGHEDSMIDLER

For at modtage rettighedsmidler skal du være opmærksom på følgende:

  • Dit værk skal være ophavsretligt beskyttet & være udnyttet på en måde, som sikrer rettighedsmidler.
  • Du skal enten være krediteret som instruktør/tilrettelægger og/eller manuskriptforfatter, og det skal fremgå af din kontrakt, hvad din stillingsbetegnelse er.
  • Du skal have sikret dine rettigheder i din kontrakt.
  • Du kan blive bedt om at indsende din kontrakt, da vi er retligt forpligtet til at sikre os, at vi kun udbetaler til dem, der har bevaret deres rettigheder. 
  • Er du blevet bedt om at indsende en kontrakt, men har du ikke en kontrakt, vil det i visse tilfælde i stedet være en mulighed at få din producent til at underskrive en erklæring, hvori hun/han bekræfter, at retten til rettighedsmidler er bevaret hos dig. Du kan finde en skabelon til producenterklæringen her og maile den til os på mail@filmdir.dk

Skal jeg anmelde (registrere) mine værker hos Danske Filminstruktører, for at modtage rettighedsmidler?

Du er altid velkommen til at anmelde et værk hos os, men vi modtager i forvejen rapporteringer fra et tv-registreringsbureau, som sender samlet information om værket og hvor og hvornår det er blevet vist.

Hvis du ønsker at anmelde et værk, kan du gøre det her.

Hvis vi har registreret dit værk fra tv-registreringsbureauet og det opfylder ovenstående kriterier, vil vi dog oftest bede dig om at indsende din kontrakt, hvis ikke vi har den liggende. I så falder kontakter vi dig pr. mail.