Hop til undermenu
Nyheder
13.10.2015

Udlån af kamera

Danske Filminstruktører råder over to kamerapakker, som kan lånes gratis til formål, som støtter filminstruktørers virke.

Kamerapakkerne opbevares af Rasmus Kloster Bro, på hans atelier på Dantes Plads, midt i København. Rasmus er instruktør og medlem af Danske Filminstruktørers bestyrelse.

Enhver instruktør (også ikke-medlemmer) kan låne kamerapakkerne, ved at skrive et opslag her på Facebookgruppen, eller mail til filmdirkamera@gmail.com

Skriv:

  • Hvem du er.
  • Hvad du skal bruge udstyret til.
  • Hvor lang tid du skal bruge det.

Teknisk info:

1)

Sony PXW X70 med en sennheiser mikrofon, en Sony Microport og et manfrotto stativ med kuglehoved. Kameraet er indkøbt i 2016 og optager på SD-kort.

2)

Panasonic HVX201 med en sennheiser mikrofon, et ældre Sony Microport-sæt og et Miller stativ. Kameraet optager HD på P2-kort og HDV-Bånd.

Derudover har vi et løst Sony HVR-Z1E, uden "pakke", som optager HD på bånd, plus det mere antikvariske sony DVCAM med vidvinkel-adaptor, til dem vil nå at komme med på Dogme-bølgen.

OBS! I september/oktober 2018 får vi også et Blackmagic Pocket Cinema 4k, med en lille pakke, som afløser Panasonic-kameraet.

Rasmus administrerer kærligt men diktatorisk, hvordan man får fingrene i udstyret og prioriterer udemokratisk og ugennemsigtigt mellem samtidige ønsker om lån. Hvis du har et problem med regimet, så råb op og find på en bedre løsning.

Det kan hænde, at en låner overleverer pakken direkte til den næste, uden at den kommer forbi Dantes Plads.

Pt. koster det ikke noget at låne pakkerne. Derimod forventes det, at du låner solidarisk. Det vil sige nyder efter behov og yder efter evne.

Pas på udstyret, oplad batterier, tøm kort, puds linser, smør stativet (hvis du ved hvordan), donér AA-batterier og linseklude, komprimeret luft, filtdutter til microporten, eller andet godt til kollektivet, hvis det kører for dig.

Pakkerne er ikke forsikrede, Rasmus garanterer ikke at alting virker og han er ikke tech-support.

Kærlige kunst-elskende hilsner,

Rasmus Kloster Bro