Hop til undermenu

TAKE 80 Con amore - Tema om gratisarbejde blandt instruktører

Danske Filminstruktørers medlemsblad TAKE udkommer to gange årligt.

Bladet er et informationsblad og et debat-forum for aktuelle filmpolitiske diskussioner.

I TAKE 80 undersøger instruktør og temaredaktør Ida Grøn, i interviews med både instruktører og producenter, omfanget af instruktørens gratisarbejde. 

Bladets tema er en optakt til det indsatsområde om instruktørens gratisarbejde, som Danske Filminstruktører har fokus på i dette forår og med afsæt i den store undersøgelse om gratisarbejde, som vi fik lavet blandt vores medlemmer i 2020. Undersøgelsen viser, ikke overraskende, at problemet er udbredt blandt instruktører i alle filmgenrer, men dog særligt indenfor dokumentarfilm.

Vi glæder os til, her i 2021, at præsentere undersøgelsens konklusioner og vores initiativer for jer.

God fornøjelse!

I TAKE 80 kan du bl.a. læse om:

  • Instruktør Trine Laier, der har valgt at producere sine film i eget selskab og som synes, at det kreative er blevet sjovere efter hun selv har kontrol over økonomien. 
  • Hør også producent og producer Lise Lense-Møller give indsigt i de evige overvejelser i forhold til økonomi, branchekutyme og måder at imødekomme en stor invest indenfor dokumentar.
  • Eller om instruktør Mahdi Fleifel, der fortæller om, hvordan han har valgt at satse for at eje sine egne film og få gevinst til sidst og instruktør Hlynur Pálmason, der fortæller om at gå sin egne veje, som team og arbejde på et ”body of work”.