Hop til undermenu

13.06.2014

FOLKEMORD PÅ FILM

Kom og mød:
Joshua Oppenheimer, filminstruktør
Signe Byrge Sørensen, producer
Mette Gjerskov (S)
Per Stig Møller (K)
Christina Rosendahl, formand for
Danske Filminstruktører

Efter et militært statskup i 1965 dræbte den indonesiske regering op mod én million mennesker i en menneskejagt på alt, der kunne kaldes kommunistisk. Den oscarnominerede instruktør Joshua Oppenheimer fortæller i dokumentaren The Act of Killing om mordere, der har sejret, og om det samfund, de har opbygget, hvor folkemordere er helte, og kommunister er noget, vi udrydder.

Omverdenen har aldrig sagt fra, før denne film blev udgivet. Filmen har, siden den udkom, skabt røre i det indonesiske og amerikanske samfund, og de efterladte fra folkemordet har endelig fået den indonesiske regerings erkendelse af, at folkemordet var en grusom fejl.

Danske Filminstruktører indbyder med udgangspunkt i filmen til en debat om filmens indflydelse på den politiske dagsorden. Christina Rosendahl interviewer Joshua Oppenheimer om filmens effekt på medier og samfund, og panelet diskuterer, hvordan film som The Act of Killing påvirker vores holdninger, og hvorfor filmmediet er så stærkt over for folket og vores beslutningstagere.

Panelet er:
Mette Gjerskov (S)
Per Stig Møller (K)
Joshua Oppenheimer, instruktør af The Act of Killing
Signe Byrge Sørensen, produce på The Act of Killing

En del af arrangementet vil foregå på engelsk.
Vel mødt – vi glæder os til at se jer!

Eksport begivenhed til din kalender