Hop til undermenu

30.04.2019

Film i Vestdanmark

FILM I VESTDANMARK

Fremtiden for film- og mediearbejde vest for Storebælt.

Dansk Skuespillerforbund inviterer filmskabere, skuespillere og selskaber til konference med mulighed for efterfølgende kortfilmsproduktioner.

Når  der  laves  produktioner  i  Vestdanmark,  er  holdet  bag  kameraet  ofte  bosat  i  Østdanmark.  Når  de  vestdanske talenter er færdiguddannet, er der en tendens til at de flytter til København. Hvis en skuespiller vil kaldes til casting, er det en stor fordel at have en adresse på Sjælland....

Dansk Skuespillerforbund, med samarbejdspartnere, ønsker at undersøge de mekanismer som finder sted i film- og mediebranchen. Hvordan kan vi imødekomme de geografiske og demografiske udfordringer som vi har i branchen, og hvordan sikrer vi en fortsat positiv udvikling i Jylland og på Fyn?

Igennem en netværks- og konferencedag med debatter, talks og workshop (den 30. april 2019), samt efterfølgende mulige miniproduktioner, vil vi sætte fokus på fremtiden, samarbejdet, netværket, arbejds-forholdende og mulighederne for kunstnerisk og filmisk virke i det vestlige Danmark.

Brug en dag i Filmby Aarhus’ Studie 2 - Filmbyen 23, 8000 Aarhus C, sammen med filmskabere, skuespillere, produktionsselskaber og organisationer fra hele landet. Sammen vil vi sætte spot på en problematik som vi alle, uanset landsdel, ønsker at  udbedre.

______________________________________________________________________

Gratis filmproduktion (OBS: Ikke et krav for at deltage i konferencen)

Som en del af konceptet, ønsker vi at netværke og styrke sammenholdet mellem skuespillere og filmskabere i Vestdanmark. Spillerne ønsker mere erfaring med film, og filmskaberne ønsker en bedre forståelse for skuespil. Vi har derfor planlagt at producere op til 12 små kortfilm. Som filmskaber er du inviteret til at deltage. Det er muligt, men ikke et krav, at deltage med eget manuskript.

Man deltager og tilmelder sig som ”filmteams”, bestående af én instruktør og én fotograf. Vi kobler jer sammen med 2-4 skuespillere. På konferencedagen kommer i til at arbejde sammen i jeres produktionsgruppe, både i forhold til debatterne, workshop samt opstarten på jeres produktion.

Efter konferencen skal i, som gruppe, finde 3 dage: Én til præ-produktion, én til produktion, samt én til post-produktion. Hvis der er enighed i gruppen, må jeres produktion gerne tage flere dage. Som gruppe skal i samarbejde om at udvikle, planlægge og afvikle produktionen. I samarbejde med Aarhus Filmværksted stiller vi udstyr og klippefaciliteter til rådighed, ligesom vi også giver hver gruppe et lille budget på 1000 kroner til produktionen. Det er naturligvis okay at bruge eget udstyr, ligesom det er tilladt at tillknytte andre selskaber og faggrupper til ens produktion. Efter aftale må filmen gerne udgives og sendes på festivaller. Nærmere information fås ved og efter tilmelding.

Tilmelding og nærmere information: Klik her

Eksport begivenhed til din kalender