Hop til undermenu

28.02.2020

Programlaunch til halv pris: Scandinavian Star CPH:DOX

Den 28/2 lancerer CPH:DOX det fulde program og præsenterer i samarbejde med Danish Documentary og Nordisk Film, DR, NRK, TV4 Sverige og Politiken en storslået aften i Imperial. Her kan du opleve forpremieren på den kommende serie 'Scandinavian Star' om skibsbranden og tragedien i 1990, der stadig huskes som Nordens største mordbrand.

Oplev de to første afsnit på Imperials store lærred før serien får tv-premiere, og mød holdet bag (dokumentarfilminstruktør Mikala Krogh og journalist Lars Halskov), når vi byder indenfor til et første møde ikke bare med årets program, men også med en banebrydende og stort anlagt serie, der gennem interviews med overlevende og pårørende og med helt nye oplysninger i sagen, går i dybden med den skandinaviske tragedie, der efter tredive år stadig rummer flere spørgsmål end svar.

Som medlem af Danske Filminstruktører har du mulighed for at komme med til programlaunch til halv pris. Medbring et udskrift eller et screenshot af denne invitation til billetsalget i Imperial, så kan du få lov til at købe to billetter til én billets pris (90 kr.). Tilbuddet kan kun indløses i biografen og det er ikke muligt at reservere billetter på forhånd. Tilbuddet kan kun benyttes én gang pr. person.

Tid og dato: 28. februar, kl. 18.00-21.00
Sted: Imperial, Nordisk Film Biografer, Ved Vesterport 4, 1612 København

Læs mere på på cphdox.dk.

OM SERIEN

Natten til den 7. april 1990 bryder den første af flere brande ud på passagerskibet Scandinavian Star fra Oslo, på vej til Frederikshavn. Brandforløbet får katastrofale konsekvenser i løbet af ganske få timer, hvor 159 af de 383 passagerer og 99 besætningsmedlemmer omkommer. Branden, som viser sig at være påsat, er den største mordsag i Skandinavien siden 2. verdenskrig og er stadig uopklaret den dag i dag, hvor overlevende og pårørende fortsat søger svar på, hvad der skete.

Bag serien, der for første gang fortæller hele historien om Scandinavian Star som en fælles nordisk samtidshistorie, står dokumentarfilminstruktør Mikala Krogh (‘Ekstra Bladet - uden for citat’), journalist Lars Halskov (‘Branden - Gåden om Scandinavian Star’) og Nikolaj Scherfig (‘Broen).

Eksport begivenhed til din kalender