Hop til undermenu
Nyheder
14.06.2021

Tak for et flot fremmøde på vores generalforsamling 2021!

Igen i år måtte vi rykke vores generalforsamling fra marts til juni pga. Corona. Det blev en rigtigt god aften i Soho med et stort medlemsfremmøde og efterfølgende drinks på tagterrassen!

Velkommen til to nye medlemmer af bestyrelsen!

                     

Ala’a Mohsen, som er uddannet dokumentarisinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2015. 

Olivia Chamby-Rus, som er uddannet dokumentarinstruktør og tv-tilrettelægger fra Den Danske Filmskole i 2015.

Vi byder de to nye medlemmer i bestyrelsen velkommen og vi glæder os meget til samarbejdet!

Farvel og stor tak til Birgitte Stærmose & Christian Bonke!

Efter generalforsamlingen måtte vi sige farvel til bestyrelsesmedlemmerne Birgitte Stærmose & Christian Bonke.

Birgitte har siddet i bestyrelsen siden 2007, så det er et særligt og mangeårigt samarbejde, vi takker for. Birgitte har i bestyrelsen især kæmpet for instruktørens arbejdsvilkår og positionering i international sammenhæng, da hun samtidigt har siddet og fortsat sidder i FERAs bestyrelse som dansk repræsentant. Birgitte har også været en markant stemme i bestyrelsens ’Arbejdsgruppe for fiktion’, hvor hun bl.a. har været med til at sætte fokus på seriefiktionsinstruktørens arbejdsforhold i undersøgelsen Fiktionsinstruktørers arbejdsvilkår på dramaserier og den efterfølgende Arbejdsbeskrivelse for seriefiktion og de mange kreative og ledelsesmæssige elementer, som arbejdet indeholder. (Arbejdsbeskrivelsen udkommer i løbet af sommeren 2021)

Christian har siddet i bestyrelsen siden 2017 og har repræsenteret Danske Filminstruktører i Film Kontakt Nord/Nordisk Panorama og i Rådet for Kort- og Dokumentarfilm. Christian har særligt haft fokus på dokumentarinstruktørernes arbejdsvilkår og Christian har spillet en væsentlig rolle i bestyrelsens ’Arbejdsgruppe for Dokumentar’, hvor der især er blevet sat fokus på instruktørens gratisarbejde i undersøgelsen Analyse af ulønnet arbejde blandt danske filminstruktører. Christian også været med til at formulere Arbejdsbeskrivelsen for dokumentar, hvor dokumentarinstruktørens mangefacetterede og kreative arbejde bliver beskrevet. (Arbejdsbeskrivelsen udkommer i løbet af sommeren 2021)

Tusind tak for samarbejdet til Birgitte og Christian. Vi kommer til at savne jer og ønsker jer held og lykke med alt det, I skal lave fremover!