Hop til undermenu
Nyheder
  • Festival
19.11.2014

Reel Talent Award

Danske Filminstruktører og CPH:DOX uddeler hvert år i forbindelse med CPH:DOX prisen Reel Talent Award til en dokumentarfilminstruktør, som har udvist exceptionel filmisk vision i en af de første film. Prisen gives som et kollegialt skulderklap til en instruktør på vej mod stjernerne, og som en opmuntring til at fortsætte det lovende arbejde.

Læs mere
Nyheder
  • Pressemeddelelse
06.11.2014

Filmforlig skaber nye lavbudgetfilm

Den nye filmaftale vækker begejstring hos Danske Filminstruktører. Forliget betyder blandt andet flere forskellige typer film og, at film fremover kan produceres og distribueres ad nye veje, og det tyder på et tiltrængt opgør med ensformigheden i dansk film, mener filminstruktørernes formand, Christina Rosendahl.

Læs mere
Nyheder
  • Pressemeddelelse
09.09.2014

En enig filmbranche

Instruktørerne, producenterne, biograferne og filmdistributørerne er enige om de væsentligste filmpolitiske punkter.

Læs mere
Nyheder
  • Medlemsnyt
30.06.2014

Nedsat åbningstid

Vi gør opmærksom på, at sekretariatet i juli måned har nedsat åbningstid. Telefonerne er åbne dagligt fra kl. 10 - 15. God sommer til alle.

Læs mere
Nyheder
24.06.2014

Folkemord på film - danske film sætter dagsordener

The Act of Killing har sat et banebrydende fokus på det oversete folkemord i Indonesien. Både for indoneserne selv og i det store udland har filmen skabt en ny opfattelse af tragedien – for ofrene og for de skyldige. Toneangivende politikere og branchefolk fandt vej til debatten på Folkemødet, hvor stjerneinstruktøren Joshua Oppenheimer gav et indblik i, hvordan filmmediet kan sætte tunge politiske dagsordner.

Læs mere
Nyheder
03.06.2014

Interview med Ruben Östlund & Erik Hemmendorff

Den svenske instruktør Ruben Östlund har netop vundet Un Certain Regard-jurys pris ved dette års Cannes Festival for filmen Turist. Læs her et inspirende interview med Östlund og hans faste producer Erik Hemmendorff. Interviewt blev trykt i TAKE 62.

Læs mere
Nyheder
  • Medlemsnyt
23.05.2014

Invitation til Nordisk Filmcamp

Landsorganisationen Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber og Filmfabrikken på Møn, samler 24 børn og unge fra Norge, Sverige og Danmark til Nordisk Filmcamp på Møn fra d. 30. juni – d.4. juli 2014!

Læs mere