Hop til undermenu

Anmeld et værk

Anmeld instruktions- og/eller manuskript-rettighedskrav til Danske Filminstruktører.

Hvis du er rettighedshaver, kan du anmelde dine instruktions- og/eller manuskriptkrav hos Danske Filminstruktører. Rettighedsmidlerne udbetales én gang årligt på basis af midler, som vi bl.a. har modtaget fra CopyDan. Midlerne udbetales for visninger i det forgange år - bliver dit værk vist i fx 2016 udbetales rettighedsmidlerne i 2017. Forældelsesfrister for vederlagskrav (at dermed frist for at modtage rettighedsmidler for visning af dit værk) er 3 år.

Anmeld kun egentlige instruktions- og/eller manuskript-opgaver; journalistiske udsendelser/programmer medregnes ikke, men kan anmeldes til Dansk Journalist Forbund. Andre foreninger, såsom Foreningen af Danske Sceneinstruktører, Danske Dramatikeres Forbund og FAF, udbetaler ligeledes rettighedsmidler indenfor vores område. 

Du kan anmelde værker hos os uanset om du er medlem eller ej:

Sådan anmelder du et værk:

  • Hvis du er medlem af Danske Filminstruktører, har du login til MitFilmdir og kan anmelde dine værker der.
  • Hvis du ikke er medlem af Danske Filminstruktører, kan du anmelde dine værker via dette skema.

Det er meget vigtigt, at din instruktør- og/eller manuskriptkontrakt sikrer dig rettighedsmæssigt; for alle værker retten til de sekundære vederlag via Copy-Dan og for fiktion retten til genudsendelsesbetaling. Vi oplever i denne tid, at visse tv-stationer og producenter opruster rettighedsmæssigt, og jo flere rettigheder de er i stand til at tage fra kunstnerne, jo færre midler vil der i sidste ende være at dele ud. Derfor er vi også ekstra opmærksomme på de bagvedliggende kontrakter - har man ikke bevaret sine rettigheder, har man ikke ret til at modtage rettighedsmidler. 

Vi beder dig derfor venligst indsende din kontrakt til mail@filmdir.dk, når du har anmeldt et værk.  

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mail@filmdir.dk.