Hop til undermenu

Bestyrelsen

 


 






 



Bestyrelsen anno 2023. Fra venstre: Ida Grøn (næstforperson)Ala'A Mohsen (udgået), Jeanette Nordahl, Rasmus Kloster Bro (forperson), Lin Alluna, Olivia Chamby-Rus, Søren Balle, Anders Refn, Dorte Bengtson & Eva Mulvad (ikke på billedet).

 

Rasmus Kloster Bro, forperson. Født 1985 i Sennels, Thy. Instruktør og manuskriptforfatter. Bor og arbejder i København. Han spillefilmsdebuterede i 2019 med den Bodil- og Robert-nominerede Cutterhead, en thriller optaget på location i det Københavnske metrobyggeri. Cutterhead har vundet priser på genrefilmsfestivaler verden over, samt på den franske debut-festival Premier Plans. Rasmus har også arbejdet med dokumentarfilm, kortfilm, radiodrama, musikvideoer, installationskunst og er fast gæstelærer på Den Danske Filmskole. Her udfører Rasmus desuden praksisbaseret research og kunstnerisk vidensproduktion i regi af KUV - Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed. 

 

 

 

 

Ida Grøn, næstforperson. Født  1979. Ida er uddannet dokumentarfilminstruktør på The National Film and Television School i England, og har en BA i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun har bl.a. instrueret "Klovn for Livet" og "Stay Behind - Min Farfars Hemmelige Krig", været tilrettelægger på “Sort Arbejde” for DR2 og “For Grim til Kærlighed” for DR3. Hun har udstillet video-VR installation under Virtual Moves på SMK. I bestyrelsen har Ida fokus på at finde en bæredygtig måde at opgøre og værdisætte den risiko en instruktør løber med sit arbejde inden der er finansiering til en film. Hun har også fokus på at indsamle og formidle viden om væsentlige faktorer for tilfredsstillende instruktør-producersamarbejder. Yderlige ønsker Ida at bidrage til Danske Filminstruktørers arbejde for, at instruktører har rammer til udvikle et varieret filmsprog, og at et bredt spektre af dansk dokumentar og fiktion har et liv i biografen i en tid, hvor serier og streamingtjenester vinder frem.

 

 

 Dorte Bengtson. Uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2008. Dorte har siddet i bestyrelsen siden 2020 og har bl.a. drevet en indsats, der sætter fokus på animationsinstruktøren, som ofte bliver glemt eller klemt imellem støtteordninger. Dorte arbejder for at aktivere og samle medlemmerne i foreningen – bl.a. gennem en række medlemsmøder med animation i fokus. Dorte kæmper også for at sikre vores danske børnefilmskultur, instruktørens ret til final cut, filmkunsten og undersøge, hvorfor der ikke produceres voksen-animation herhjemme. Hun vil gerne sikre fortsat talentvækst og kunstnerisk frihed indenfor dansk animation.

Dortes afgangsfilm "Sylfidden" blev udtaget til Cannes og Annecy. Samme år modtog hun ANIS talentpris. Dorte spillefilmsdebuterede med Vitello i 2018, hvor hun også debuterede med sin første tv-serie af samme navn. I 2020 har Dorte modtaget Pråsen prisen, for sit fortjenstfulde arbejde med produktion af film for børn og unge. Dorte er i udvikling med flere animationsprojekter. Desuden sad hun i optagelsesudvalget for animation 2021 på den Danske filmskole, som kulturministeriets repræsentant. Dorte har desuden undervist på filmskolen, sidder i animationsjuryer på festivaller og arbejder med talentudvikling under Open Workshop, senest på tv-serie call.

 
 
 

 

Lin Alluna. Filminstruktør uddannet fra Den Danske Filmskole i 2017 og har siddet i bestyrelsen for Danske Filminstruktører siden 2020. I bestyrelsen arbejder Lin for at skabe et mere bæredygtigt arbejdsliv for instruktørerne ved blandt andet at have et særligt fokus på internationale co-produktioner, tværfagligt kunstnerisk samarbejde på politisk plan, uddannelsesområdet og nye instruktører. Yderligere er Lin Danske Filminstruktørers repræsentant i Filmkontakt NORD/Nordisk Panorama og i Dansk Kunstnerråd, samt i Dansk Kunstnerråds post i DFI’s kontaktudvalg, hvor hun sidder i bestyrelsen. Lin instruerer lige nu en canadisk-grønlandsk-dansk feature film og en true-crime dokumentarserie til en af streamerne. Udover sine film, arbejder Lin med talentudvikling og som gæstelærer for bl.a. Den Danske Filmskole. Lin er også stifter af Oplysningsgruppen for Filmskolens Fremtid, der har koordineret indsatsen fra filmbranchen omkring udviklingsmulighederne for Den Danske Filmskole i Bologna-reformen.

 

 

 

 

 

 

Søren Balle.  Født 1978. Uddannelsesmæssig baggrund fra Film- & Medievidenskab, Journalisthøjskolen, samt instruktøruddannelsen fra Den Danske Filmskole årgang 2009. Spillefilmsdebuterede i 2014 med “Klumpfisken”, en særegen egnsfortælling, der blev belønnet med 4 Robert- og Bodil-statuetter. Har efterfølgende arbejdet på en lang række store fiktions-tv-serier, bl.a. “Norskov”, “Herrens Veje”, “Bedrag”, “The Rain”, “Fred til Lands”, både som episodeinstruktør og som konceptuerende instruktør. Søren indtrådte i Danske Filminstruktørers bestyrelse i 2019 og ønsker især at arbejde for instruktørens rolle og rettigheder i det nye tv-landsskab og fastholde instruktørens medskabende og kreative funktion i serielle tv-produktioner. 

 

 

 

 

Olivia Chamby-Rus. Født 1984. Tekst undervejs. 

 

 

 

 

 

 

 

Anders Refn. Født 1944.  Tekst undervejs. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeanette Nordahl. Født 1985. Tekst undervejs.  

 

 

 

 

 

 

 

  Eva Mulvad. Født 1972. Tekst undervejs.