Hop til undermenu
Nyheder
24.02.2020

Filmstriben Hjemmefra fortsætter i Københavns Kommune

I Danske Filminstruktører er vi begejstrede over, at københavnerne alligevel får mulighed for at benytte Filmstribens mangfoldige filmtilbud via  ”Filmstriben hjemmefra”.

Københavns Biblioteker skrev ellers i en pressemeddelelse i starten af februar, at Filmstriben ville lukke for gratis fjernleje i København for at omprioritere budgetmidler og fokusere mere på blandt andet e-bøger og børnematerialer.

Vi er glade for at høre, i et brev til Danske Filminstruktører fra kulturborgmester Franciska Rosenkilde, at hun nu har valgt at gentegne abonnementet på ”Filmstriben hjemmefra” mens, at (citat) sagen undersøges yderligere, og at forvaltningen vender tilbage med et forslag til alternative løsninger.

Danske Filminstruktører værner om Filmstribens platform, som stiller film af høj kvalitet gratis til rådighed for alle borgere. Store dele af indholdet er dansk og filmkunst af høj kvalitet, og netop fordi det er gratis, er det ikke forbeholdt de få, men den brede offentlighed.

 

Info om hhv. Filmstriben, Sofarækken og Filmcentralen

Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud til private brugere og kan bruges af alle, der er oprettet som bruger på deres lokale bibliotek. Filmene er til visning til privat brug.

Sofarækken der lukkede d. 7/2 2020 blev etableret som et supplementstilbud til Filmstribens brugere, der havde opbrugt deres lån på Filmstriben. DBC – Dansk Bibliotekscenter forklarer lukningen med, at Filmstribens brugere kun anvendte Sofarækken i meget begrænset omfang, og at tjenesten derfor har mistet sin relevans.

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste, som råder over mere end 3000 kortfilm og dokumentarfilm - både nye og ældre. De stiller også materiale til rådighed til undervisningsbrug.