Hop til undermenu

07.10.2023

Workshop om AI i kunst- og kulturproduktion

 

Vil du gerne vide mere om, hvordan AI bruges i kunst- og kulturproduktion i dag? Og hvordan teknologien muligvis vil forme fremtidens kunst? Så vær med, når der i weekenden 7. - 8. oktober stilles skarpt på visuel kunst og AI.

Gennem talks og workshops får du indsigter fra samtidskunstnere, der allerede bruger teknologien. Og du får selv mulighed for at eksperimentere med billed- og tekstprompting.

Den seneste tids fremkomst af avancerede algoritmer har givet os en række nye teknologier, som har potentiale til fundamentalt at ændre, hvordan vi skaber og konsumerer visuel kunst og kultur. Avancerede sprogmodeller og machine learning muliggør helt nye funktioner, genrer og formater, som vi ikke tidligere har kunnet forestille os. Lige fra de kunstværker, vi ser hos gallerier og på museer, til de serier vi ser, den musik, vi lytter til, og de bøger, vi læser.

Formålet med LabYard Weekend er at udforske de muligheder og udfordringer, som kunsten og kunstnerne står over for i mødet med algoritmerne. Samtidig får du som deltager hands-on erfaringer med AI-værktøjer, indsigter i, hvordan teknologien bruges i dag, og perspektiver på, hvordan teknologien muligvis vil blive brugt i fremtiden. 

Gennem praktiske workshops eksperimenterer vi med at bruge eksisterende AI-værktøjer, og gennem diskussioner, oplæg og talks med aktører fra ind- og udland, udforskes hvad disse teknologier kan betyde for fremtidens kunst- og kulturproduktion.

Hvor og hvornår: 7.-8. oktober i Kulturværftet Helsingør

Deltagergebyr: 100 kr. (inkl. vegetarisk mad og drikke)

Forløbet foregår på engelsk

Læs mere om workshoppen, se programmet og tilmeld dig her.

Eksport begivenhed til din kalender