Hop til undermenu
Nyheder
30.08.2018

Vi lancerer #filmsætterspor og aktiverer danskernes kærlighed til dansk film

Danske Filminstruktører lancerer mellem d. 31/8 til og med d. 26/9 en national kampagne for at aktivere danskernes kærlighed til dansk film 

Fra i dag vil man på Facebook kunne støde på 10 kortfilm med 10 umiddelbart tilfældige danskere, som fortæller om én dansk film, der har sat et særligt spor i dem. Fra blandt andre Råzone over Barndommens Gade til Cirkeline beskriver de 10 medvirkende danskere hver især deres unikke minde – det spor filmen har sat i dem – og hvilken betydning filmen har haft for dem i livet. 

Formålet med filmene er, at inspirere alle danskere til at tilslutte sig en kærlighedserklæring til dansk film ved at dele deres særlige minder fra danske film i Facebook-kampagnen. Under hashtagget #filmsætterspor vil de 10 kortfilm over den næste måned blive frigivet her fra Danske Filminstruktørers Facebook side. Baggrunden for kampagnen er de forestående politiske forhandlinger om det kommende filmforlig for perioden 2019 – 2023. Her ønsker Danske Filminstruktører at fastslå overfor de folketingspolitikere, der skal forhandle det nye filmforlig, at dansk film både er kulturskat og folkeeje, som skal prioriteres i fremtiden i det kommende filmforlig.

Når man deler sit minde under en #filmsætterspor-film på Facebook, deltager man automatisk i konkurrencen om at vinde 8 biografbilletter. Læs mere på Danske Filminstruktørers Facebookside.