Hop til undermenu
Nyheder
13.09.2018

Danske Filminstruktører vinder voldgiftssag på vegne af Ole Bornedal

Ole Bornedal er nu fri til at lave Nattevagten 2

Tirsdag slog Voldgiftsretten fast, at det er Ole Bornedal, der har rettighederne til at lave en efterfølger af succesfilmen Nattevagten fra 1994, kaldet en sequel. Ole Bornedal både skrev manuskriptet og instruerede den oprindelige film.

Faktum

Nattevagten blev som bekendt så stor en kunstnerisk- og publikumsmæssig succes, at Ole Bornedal og Thura Film indgik aftale med det amerikanske produktionsselskab Miramax, om at lave en genindspilning af filmen, en såkaldt remake kaldet The Nightwatch.

I forbindelse med genindspilningen i USA underskrev parterne en lang række aftaler, som indeholdt omfattende rettighedsoverdragelser af filmen til Miramax. Men da de bagvedliggende danske kontrakter mellem Ole Bornedal og Thura Film ikke indeholdt en rettighedsoverdragelse af sequel-rettighederne til producenten, kunne det ikke statueres, at Ole Bornedal havde overdraget disse rettigheder til producenten vedrørende den danske efterfølger.    

Danske Filminstruktører, som på vegne af Ole Bornedal har kørt sagen mod Thura Film (Obel Film A/S), finder, at kendelsen er en vigtig principiel afgørelse. 

Sekretariatschef Sandra Piras udtaler:

Vi er rigtigt glade. For os er det en rimelig og retfærdig dom, der slår fast, at med mindre andet er aftalt, er det skaberen af en film, som kan tage filmens univers videre i en sequel. Og kan gøre dette uden at skulle bede om tilladelse fra det oprindelige produktionsselskab, men frit kan vælge det produktionsselskab vedkommende ønsker skal være med til at realisere den nye film.