Hop til undermenu
Nyheder
01.07.2020

Statens Legatbolig i Paris

Der indkaldes hermed til ansøgninger for ophold i Statens legatbolig i Paris for en begrænset periode af 2021. 

Statens legatbolig i Paris administreres af en stiftelse med navn efter boligens givere, Ludvig Preetzmann-Aggerholm og Hustru. Stiftelsens formål er at give danske kunstnere og forskere mulighed for et ophold i Paris. 

Ansøgere, hvis projekt har en konkret tilknytning til Paris og/eller Frankrig, vil blive prioriteret.

På grund af aflysninger i år forårsaget af coronakrisen, vil en del af dette års pladser blive rykket til 2021. Derudover skal Legatboligen renoveres i begyndelsen af næste år, så der vil blive færre pladser end sædvanligt. Ansøgere kan derfor kun søge i perioden august, september, november og december 2021.

Lejligheden ligger på 2. sal i et restaureret og lyst ”hotel particulier” i 3, rue de la Perle – midt i Marais-kvarteret. 

Den er i to etager (dvs. ikke handicapvenlig) og indeholder opholdsstue, sovealkove, badeværelse og køkken. Lejligheden er fuldt møbleret og udstyret til 2 personer. Huslejen er 1150 Euro pr. måned inkl. varme, lys, telefon- og internetabonnement (retten til prisjustering forbeholdes).

For at tilgodese flest mulige ansøgere tildeles ophold som regel kun for én måned. 

Ansøgninger om ophold i legatboligen i 2021 bedes indsendt senest tirsdag den 1. december 2020. Læs mere og find ansøgningsskema her.

Tildeling af legatboligen forventes afgjort primo januar 2021. Besked om tildeling/afslag vil blive sendt pr. e-mail til samtlige ansøgere.