Hop til undermenu
Nyheder
28.10.2020

Nyt om Covid-19 situationen

Nye restriktioner

Som opfølgning på pressemødet i fredags, hvor regeringen som bekendt indførte flere corona-relaterede restriktioner i form af påbud om mundbind og lavere forsamlingsforbud, kommer her en opdatering:

  • Det nye forsamlingsforbud på max. 10 personer gælder ikke for arbejdspladser
  • Det betyder, at det nye forsamlingsforbud ikke har betydning for film- og tv-produktioner, der er at sammenligne med en privat arbejdsplads - også i det offentlige rum

Du kan læse meget mere om restriktionernes betydning for kulturlivet på Kulturministeriets hjemmeside her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19

Nyt om kompensationsordninger/hjælpepakker

Kulturministeriet forlænger en række af de økonomiske kompensationsordninger til kulturlivet til og med 31. januar 2021, herunder den ”Midlertidige Kunststøtteordning” for kunstnere med kombineret indtægt. 

Du kan læse om og ansøge hjælpepakker til kulturlivet her: https://slks.dk/covid-19/ 

OBS! Puljen for den ”Midlertidige Kunststøtteordning” kan efter 1. september 2020 kun ansøges, hvis indtægtstabet skyldes én af følgende årsager:

  • Forbud mod at holde åbent
  • Forsamlingsforbud på over 500 personer
  • Grænselukninger
  • Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Arbejdslegat til professionelle kunstnere

I første halvdel af 2021 vil Statens Kunstfond uddele arbejdslegater til professionelle kunstnere, der er ramt af corona-situationen, og som ikke er blevet tilstrækkeligt kompenseret af hjælpepakkerne i 2020. 

”Legaterne skal sikre, at kunstnerne kan fortsætte deres kunstneriske virksomhed og udfolde deres kunst også under Corona-restriktioner og gerne til nye målgrupper eller målgrupper, der er forhindret i at deltage i kulturlivet på grund af Corona”

Der er afsat samlet 25 mio. kr. til disse legater. Kriterierne for at ansøge vil blive fastsat af Kunstfonden i 2021. Vi holder jer opdateret, så snart der er nyt om dette. 

Forlænget ret til dagpenge

Retten til dagpenge forlænges med 2 måneder. Hvis du er ledig og din ret til dagpenge ophører i perioden frem til 1. november 2021, vil din ret til dagpenge automatisk blive forlænget med 2 mdr.
Du kan kontakte din A-kasse for mere info. 

Forlænget ret til sygedagpenge

Retten til sygedagpenge forlænges med 3 måneder. 
Du kan læse mere om hele den nye politiske aftale om udvidelse af hjælpepakker på Kulturministeriets hjemmeside her: https://kum.dk/aktuelt/nyheder/politisk-aftale-sikrer-mere-hjaelp-til-ku... Du er som altid meget velkommen til at kontakte os i sekretariatet