Hop til undermenu
Nyheder
04.04.2022

Morgenmøde om Stregen i Sandet hos DFI

Mandag d. 4. april var der morgenmøde om Stregen i Sandet på Det Danske Filminstitut, hvor de fire organisationer bag initiativet mod grænseoverskridende adfærd i film-, tv- og scenekunst sendte handlerådene fra kampagnen ud i branchen. (Initiativorganisationerne er: Dansk Skuespillerforbund, Producentforeningen, Dansk Teater og Danske Filminstruktører). 

På mødet var der bl.a. præsentationer af forskellige cases fra flere af initiativtagernes brancher, og erhvervspsykolog Louise Dinesen fortalte om psykologien bag kulturændringer og forebyggelse af grænseoverskridende adfærd. Lousie Dinesen fortalte også om, hvordan man konkret kan bruge arbejdsmaterialet fra kampagnen til at skabe gode og trygge arbejdsmiljøer. 

Danske Filminstruktørers Christina Rosendal interviewede producer Caroline Schlüter og line-producer Anna Tolnov fra Miso Film, om deres ledelsesgrundlag for håndteringen af et trygt arbejdsmiljø på produktionen "Den som dræber". Her kom de bl.a. ind på, at et godt arbejdsmiljø koster penge, og er en prioritering man kan og skal tage. 

Benjamin Boe og Jakob Fauerby fra Dansk Skuespillerforbund fortalte om, hvad man som skuespiller har af uformel magt, og hvordan den kan bruges konstruktivt til at taget et ansvar for det gode arbejdsmiljø.

Fra Nørrebro Teater fortalte teaterdirektør Mette Wolf om deres tiltag for at skabe verdens bedste arbejdsplads, uden grænseoverskridende adfærd. Hos Nørrebro Teater handler det om, at alle skal kunne gribe ind, når de oplever noget grænseoverskridende. Dette kommer de i møde ved ofte at evaluere med medarbejdere og sørge for, at alle får taletid. 

Vi takker alle, der mødte op eller var med online til mødet! På hjemmesiden stregenisandet.dk, kan man læse mere om kampagnen og kræfterne bag. Her kan man også hente handleguiden og handoutet, der blev delt ud til mødet.