Hop til undermenu
Nyheder
21.04.2022

Ny forperson & nye næstforpersoner for Danske Filminstruktører!

Danske Filminstruktørers bestyrelse har netop konstitueret sig! Rasmus Kloster Bro bliver ny forperson og står i spidsen for den politiske ledelse af Danske Filminstruktører sammen med Dorte Bengtson og Lin Alluna som næst-forpersoner. 

Lin Alluna træder først ind i den politiske ledelse af foreningen senere på året, når hendes nuværende filmprojekt tillader det. 

Rasmus Kloster Bro er filminstruktør og manuskriptforfatter, uddannet fra SUPER16 i 2012 og har siddet i Danske Filminstruktørers bestyrelse siden 2015 og som næstforperson siden 2019. Yderligere er Rasmus forperson for Rådet for Spillefilm på DFI. I Danske Filminstruktører har Rasmus bl.a. været med at til at udarbejde foreningens forslag til Film- og Medieforlig, har været primus motor på formulering af Danske Filminstruktørers principper for arbejdet for mangfoldighed og været vært for en række talks og medlemsarrangementer og meget mere. Rasmus spillefilmsdebuterede i 2019 med den Bodil- og Robert-nominerede Cutterhead, en thriller optaget på location i det københavnske metrobyggeri. Rasmus har også arbejdet med dokumentarfilm, kortfilm, radiodrama, musikvideoer, installationskunst og er fast gæstelærer på Den Danske Filmskole. Her udfører Rasmus desuden praksisbaseret research og kunstnerisk vidensproduktion i regi af KUV - Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed.

Dorte Bengtson er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2008. Dorte har siddet i bestyrelsen siden 2020 og har bl.a. drevet en indsats, der sætter fokus på animationsinstruktøren, som ofte bliver glemt eller klemt imellem støtteordninger. Dorte arbejder for at aktivere og samle medlemmerne i foreningen – bl.a. gennem en række medlemsmøder med animation i fokus. Dorte kæmper også for at sikre vores danske børnefilmskultur, instruktørens ret til final cut, filmkunsten og undersøge, hvorfor der ikke produceres voksen-animation herhjemme. Hun vil gerne sikre fortsat talentvækst og kunstnerisk frihed indenfor dansk animation.
Dortes afgangsfilm Sylfidden blev udtaget til Cannes og Annecy. Samme år modtog hun ANIS talentpris. Dorte spillefilmsdebuterede med Vitello i 2018, hvor hun også debuterede med sin første tv-serie af samme navn. I 2020 har Dorte modtaget Pråsen Prisen, for sit fortjenstfulde arbejde med produktion af film for børn og unge. Dorte er i udvikling med flere animationsprojekter. Desuden sad hun i optagelsesudvalget for animation 2021 på Den Danske Filmskole, som Kulturministeriets repræsentant. Dorte har også undervist på Filmskolen, sidder i animationsjuryer på festivaler og arbejder med talentudvikling under Open Workshop, senest på tv-serie call.

Lin Alluna er filminstruktør uddannet fra Den Danske Filmskole i 2017 og har siddet i bestyrelsen for Danske Filminstruktører siden 2020. I bestyrelsen arbejder Lin for at skabe et mere bæredygtigt arbejdsliv for instruktørerne ved blandt andet at have et særligt fokus på internationale co-produktioner, tværfagligt kunstnerisk samarbejde på politisk plan, uddannelsesområdet og nye instruktører. Yderligere er Lin Danske Filminstruktørers repræsentant i Filmkontakt NORD/Nordisk Panorama og i Dansk Kunstnerråd, samt i Dansk Kunstnerråds post i DFI’s kontaktudvalg, hvor hun sidder i bestyrelsen. Lin instruerer lige nu en canadisk-grønlandsk-dansk feature film og en true-crime dokumentarserie til en af streamerne. Udover sine film, arbejder Lin med talentudvikling og som gæstelærer på bl.a. Den Danske Filmskole. Lin er også stifter af Oplysningsgruppen for Filmskolens Fremtid, der har koordineret indsatsen fra filmbranchen omkring udviklingsmulighederne for Den Danske Filmskole i Bologna-reformen.

I Danske Filminstruktører glæder vi os meget til samarbejdet med den nye politiske ledelse: Rasmus, Dorte & Lin