Hop til undermenu
Nyheder
10.12.2020

Spiludviklere kan også søge Statens Kunstfond!


(Tekst fra Statens Kunstfonds hjemmeside)

DIGITALE SPIL KAN OGSÅ VÆRE KUNST

Digitale spil er en fortællende kunstart, som udvikles og produceres på højt niveau i Danmark. Kunstfonden støtter danske spiludviklere med arbejdslegater og rejselegater på linje med filmskabere.

Digitale spil anerkendes i dag som en fortællende kunstart, der på original vis formidler historier og interagerer med et mangfoldigt publikum. Derfor er det naturligt for Kunstfonden at støtte skabende kunstnere inden for feltet.  

UDVALGSLEDER FOR STATENS KUNSTFONDS LEGATUDVALG FOR FILM PHIE AMBO SIGER:

”Spiludviklere er ligesom filmskabere optaget af at fortælle den gode historie. Derfor finder vi det naturligt og oplagt at støtte spiludviklere, der bidrager til kvalitet og mangfoldighed i det danske udbud af digitale spil. Digitale spil har tidligere manglet accept som kunstform, men fortjener at blive støttet på linje med filmmediet og andre kunstneriske historieformer. Vi vil gerne støtte spiludviklere, der tør satse og vise kunstnerisk mod.” 

Kunstfonden uddeler arbejdslegater til skabende kunstnere i Danmark inden for film, spil, scenekunst, musik, litteratur, billedkunst, arkitektur, kunsthåndværk og design. 

Udover arbejdslegater støtter Legatudvalget for Film også skabende kunstnere inden for film og spil med rejselegater i Danmark og udlandet.

Læs mere om ansøgningsvejledning for arbejdslegater (frist 1. februar 2021)

Læs ansøgningsvejledning for rejselegater (frist 1. februar 2021)

OM STATENS KUNSTFONDS LEGATUDVALG FOR FILM

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Film består fra 2020 til 2023 af filminstruktør Phie Ambo (udvalgsleder), manuskriptforfatter Karina Dam og filminstruktør Johan Oettinger.